silk and jude

silk and jude

GASTRO: Scrambled eggs

2017. július 07. - JuditSipos

Imádom a tojást, megőrülök érte, akkor is imádtam, amikor kikiálltották, hogy minden koleszterin szint ősellensége, akkor is, amikor rájöttek, hogy mégsem.

Minden formáját szeretem (nem imádási sorrendben).

Bugyantott vagy bevert tojás

Tükörtojás
Főtt tojás
Lágytojás
És végül, de nem utolsósorban a habart tojás másnéven tojásrántotta.
Ha rendesen csinálsz meg egy habart tojást, és veszed a fáradtságot, hogy friss zöldfűszerrel, pirítóson tálald, akkor tuti a siker. Nem egy nagy mutatvány, de kell tudni a fortélyát.
Először is mi kell hozzá:
  • tojás
  • vaj
  • snidling, vagy más zöldfűszer, amit a legjobban szeretsz
  • egy kis lábos (igen, jól látod, nem serpenyő, bár abban is simán meg lehet oldani)
  • egy kis creme fraiche (francia tejföl, vészhelyzet esetén tökre ki lehet hagyni, vagy sima tejföllel helyettesíteni)
Nem írom, le, hogy hogy készítem, mert inkább elhoztam nektek a mestert, Gordon Ramsey-t. Viszonylag tehetségesen műveli ezt a receptet is. :D Nyilván meg lehet csinálni a paradicsomot és a gombát is, anélkül is tökéletes. A titok, hogy tényleg le kell rángatni a tűzről, ha kezd az edény nagyon felforrósodni.

 

THE END

A bejegyzés trackback címe:

https://silkandjude.blog.hu/api/trackback/id/tr4213764230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása